Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Bøker, mat og prat

16. november 2022 @ 19:00 - 23:00

16. november klokken 19:00 Bøker Mat & Prat i PM5 på Hunsfos.

TORE REM:  Olav V  Ensom majestet 1946-1991

Det tredje bindet i den store fortellingen om kong Olav V av Tore Rem, omhandler først og fremst selve kongegjerningen, et ensomt virke der kongen mangler en dronning ved sin side. Det dreier seg om hoffets ritualer, om hverdagens rutiner, om en hektisk reisevirksomhet, om jubileum etter jubileum, om en mann som først strever med å følge i sin myteomspunnede fars fotspor, men som ender opp som en desidert suksess, en folkekjær folkekonge. Olav V. Ensom majestet er en historie om kontinuitet, om et Norge i vekst og framgang, men også om et kongelig liv preget av savn og ensomhet. Tore Rem avslutter en triologi om Kong Olav i høst, og det er denne han kommer til å snakke om.

SVEIN HOLBERG:  Ett liv

5. april 1980 kommer en liten pike til verden på Kongsberg sykehus. Det står om livet. Med en rekke komplikasjoner og mistanke om kromosomfeil, blir det lille barnet hasteoperert og nød døpt av sin egen far på Rikshospitalet i løpet av det første levedøgnet. Takket være innsatsen fra legeteamet får Benedicte beholde livet. I denne boken får du lese om et menneske som minner oss om de virkelige verdiene i livet, om empati, nærhet, glede og kjærlighet. Og om evnen til å vise det. Et liv som ble fullverdig og rikt. Et liv med Downs. Men det er også historien om far og prest Svein Holbergs endeløse kamp mot systemet for Benedictes rettigheter, verdighet og de muligheter vi alle andre tar som den største selvfølgelighet.

Sang og musikk:  BJØRN HILDEBRANDT og TROND ARNTSEN

Våre musikere denne kvelden trenger vel neppe noen nærmere presentasjon. Vi gleder oss stort til deres praktfulle musikalske uttrykk, og deres uhøytidelige væremåte

Velkommen til en innholdsrik kveld med Bøker Mat & Prat.

Kjøp billetter her

Detaljer

Dato:
16. november 2022
Tid
19:00 - 23:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , ,
Hjemmeside:
https://www.checkin.no/event/46798/boker-mat-prat

Sted

PM5
Hunsfos Næringspark
Vennesla, 4700
+ Google-kart
Telefon
380 444 55