Fra amatør til stjernekokk på en kveld

Matlagingskurs på Hunsfos

Du forbinder kanskje Gladkjøkkenet med Ove Aasen og Hotel Norge i Kristiansand? Høsten 2021 kjøpte Agnar Espegren opp hele konseptet Gladkjøkkenet, og overtok derfor driften av de populære matlaginskursene og flyttet det hele til Hunsfos.

Hunsfos Fabrikker ble stiftet 17. mars 1886 på Hunsøya som ligger omkranset av elva Otra i Vennesla, her ble det tidligere produsert papir. Nå produserer kursdeltagerne gourmetmat av ypperste klasse.

Bli med inn i kjøkkenet og få et innblikk i hvordan en kveld på Gladkjøkkenet ser ut.

Mat og Hunsfos historie

Et kurs på Gladkjøkkenet begynner med en matbit, litt mingling og noe i glasset. Deretter blir gjestene delt inn i grupper som skal produsere hver sin rett, alltid i følge med en av våre dyktige kokker eller servitører, sier en stolt Agnar Espegren, daglig leder og eier av Gladkjøkkenet.

De gamle fabrikklokalene egner seg godt til historiefortelling og en lett tone bland gjestene og ansatte. Det er bokstavelig talt høyt under taket her, noe som folk setter pris på. Her kommer det folk fra alle mulige bedrifter og selskap. Alt fra 70 årslag og bursdag, til en hyggelig årsfest eller teambuilding med kollegaer, venner eller nabolaget.

Her er det stor plass og vi kan ta i mot opp til 100 personer på matlagingskurs.

Fireretters gourmetmiddag

Et kurs på Gladkjøkkenet er noe helt annet enn et restaurantbesøk. Gjestene lager maten sin og serverer stolt rettene til de andre deltakerne. En gruppe produserer forretten, en gruppe mellomrett, en gruppe hovedretten og ei gruppe desserten. Vi utnevner selvfølgelig en sommelier til presentasjoner av kveldens viner.


Lag retter som en stjernekokk

Litt av poenget med vårt kurs er at våre gjester skal ta med seg tips og triks hjem, slik at de selv kan diske opp gode retter når de selv venter besøk. Gjestene får selvfølgelig med seg oppskriftene hjem, slik at de kan imponere på hjemmebane.

Enkelte mannfolk som kommer, ber oss om å ikke ta bilder av dem når de lager mat. De risikerer å måtte stå for selskapsmenyen når de kommer hjem, ler Agnar. Som sier han selvfølgelig må være diskré på sånne ting. De fleste synes det er moro å lære seg noen triks, og etter en kveld hos oss føler noen seg som stjernekokker. Det er utrolig moro, fortsetter Agnar.

Historier og annet 

Historiene vi formidler i kjøkkenet, er historier gjenfortalt av Hunsfos historielag, som forøvrig har gjort en formidabel innsats med å bevare en del av norsk industrihistorie i Vennesla. Vi trekker frem litt av dagliglivet og forholdet på fabrikken, det var kallenavn på ansatte og andre skøyerhistorier. Drikkekulturen stod veldig sterkt, med produksjon av brennevin i kjelleren på fabrikken. Men nok om det, tilbake til maten og fristende retter.

Råvarer av ypperste klasse

Råvarene vi benytter oss av er av god kvalitet og ypperste klasse. Ta for eksempel kongekrabben, som egentlig er en uønsket inntrenger i norske farvann. Den kan bli opp mot 2 meter lang fra ytterste klo. Denne utrolige delikatessen får du servert hos oss. Med vår tilknytning til Malaysia (papirmaskinene som tidligere stod på Hunsfos ble solgt til Malaysia) har vi en asiatisk touch på sausen som gir den en utsøkt smak. Har du ikke prøvd dette har du virkelig noe å se frem til.

En av hovedrettene er hjort, til dessert produserer vi hjemmelaget is med lokale frukter og bær etter sesong.

Vipers på teambuilding

Flere og flere bedrifter velger Gladkjøkkenet når de skal ha teambuilding, men vi må jo si vi ble ekstra stas da verdens beste håndballspillere, Vipers Kristiansand valgte Gladkjøkkenet da de skulle ha teambuiling utenfor håndballbanen. Jorunn Paulsen, kokk på Gladkjøkkenet må innrømme at det var ekstra stas på jobb denne kvelden.

Jentene var strålende fornøyde med kvelden og flere av spillerne hadde aldri laget så god mat noen gang. Det ble en strålende kveld med team-Agnar som vertskap, sier Christer Paulsen, i Vipers.


Bestill en kveld i Gladkjøkkenet

Vi lover god stemning, nye triks på kjøkkenet og mat av høyere klasse.

Kontakt oss på 380 444 55