Nyheter

Hunsfos blogg – ser hva som skjer her.

Jul i Vennesla

Ingenting slår god gammeldags julestemning i ei sørlandsbygd. Vennesla som ligger kun 15 minutters biltur fra Kristiansand er ei koselig bygd med få meter mellom god mat og drikke, nisjebutikker og et verdensomtalt Kulturhus. 

Her er reiseguiden til deg som vil oppdage Jul i Vennesla.

Julekonserter på Hunsfos

For kulturopplevelser er Hunsfos det beste stedet å dra. Her kan du se alt fra klassiske konserter til stand-up. 24.november og 1.-2.desember er det julebord inkludert konserter med Onsdagsbandet som står på programmet. Ut året er det planlagt flere forskjellige typer konserter og show og fra begynnelsen av desember som står på programmet. Få med deg det som skjer på www.hunsfosopplevelse.no

Pepperkaker og julebakst på Fabriken

En helt spesiell matopplevelse får du i den gamle lokalene til Hunsfos Fabrikker, den historiske bygningen fra 1800-tallet er ombygget til en restaurant/bakeri. Liker du murstein, trives du garantert i denne kafeen.

Lokal mat og spennende arkitektur er en del av pakka, eksepsjonelt god pizza laget fra vedfyrt ovn.

Delikatesser fra Karamell konditori

Legger du opp et fat med forskjellige makroner, konfekt og kjøper med deg ei kake fra Karamell konditori, vinner du helt klart juleselskapet. Kakene produsert av ukrainske Olga er delikatesser du kan leve lenge på, vakre er de også. Følg @karamellkonditori på Instagram for inspirasjon.

Julemoro på Gladkjøkkenet

Å lykkes sammen skaper det gode fellesskap, mestringsfølelse og stolthet. I Gladkjøkkenet blir delt inn i lag og får en gjennomgang av oppskriftene som skal serveres. Så tilberedes et nydelig måltid sammen med kjøkkensjefen og instruktørene.

Julens høydepunkt Julegada i Vennesla 9.-16.desember

Drømmer du om kakao, smultringer og strikkevotter? Julens høydepunkt er god, gammeldags førjuls idyll i Julegada i Vennesla. Her rusler du mellom de julepyntede bodene med en kaffe eller gløgg i hånda og kjenner på lukten av ferske smultringer mens du sikrer deg kortreiste godsaker – til deg selv eller til å legge under juletreet. Julemusikk og juleforestillinger, duftende grantrær, hest og kjerre, er en del av opplevelsen.

God stemning

Stemningen i Vennesla er alltid behagelig. Uansett vær eller årstid er venndølene i et godt og avslappet humør. Denne stemningen smitter over på alle som besøker bygda. I sentrum kan du rusle gatelangs mellom de forskjellige nisjebutikkene som byr på gode shoppingmuligheter. En selfie i julekule er et must.

Julebad i Vennesla svømmehall

Ro deg ned med en svømmetur i behagelig badevann i Venneslas svømmehall. Ingenting er som å høre vannet sildre om ørene og ta et par gode svømmetak, det er helse i hvert tak. Med dagens dyre strømregninger kan det være fint å ta julevasken i svømmehallen.

Vennesla Bibliotek

Kulturhuset i Vennesla er verd å få med seg. Bygget stod ferdig i 2011 og ble da hedret med Statens byggeskikkpris og ble kåret til årets trebyggeri for sin vakre og særmerkte arkitektur. Senere er kulturhuset som også rommer biblioteket kåret til et av verdens 5 vakreste bibliotek av Huffington Post og fått flere andre priser for den flotte arkitekturen.

Julebakst fra Moseid Bakeri

Hos Moseid Bakeri får du pepperkaker og julebakst fra øverste hylle. Kakemenn fra Moseid Bakeri på Mosby er en slager på hele Sørlandet. Disse kakemennene er myke og har røde sukker nisseluer, en soleklar favoritt. Bakeriet har det meste du trenger til juleselskaper og førjulstiden. Bakeriet har en stor avdeling i Vennesla sentrum med kafé.

Julegløgg og pepperkaker hele desember

Vennesla har mange fristende og fine juleboder og butikker at man fint kunne overlevd på gløgg og pepperkaker gjennom i hele desember.

Få med deg det som skjer i

Julegada i Vennesla

andre blogginnlegg

Legg igjen en kommentar