Gladkjøkkenet fornyer menyen
I forrige uke hadde vi besøk av flere lokale produsenter og leverandører som sammen skal videreutvikle vårt konsept, Gladkjøkkenet.
Våren 2023 ser vi frem til å kunne tilby nye opplevelser i vårt kjøkken i samarbeid med lokalmatprodusenter på Sørlandet.
Samarbeid og stolthet gir gode smaker
Målet er å skape et spennende matkammer hvor lokale produsenter kan jobbe sammen med Hunsfos Opplevelse og Gladkjøkkenet. Nye mennesker møtes og nye smaker settes sammen.
Vi ser på dette arbeidet som verdifullt både for oss som skal levere gode måltid til våre gjester, men også for våre leverandører som får vist frem matskatter fra Agder.
Agder har uten tvil egnede produkter, med kvalitet i alle ledd. Dette samarbeidet gjør oss kreative samtidig som vi får utforsket forskjellige smaker. Alt produsert innen en radius på 1 time fra Hunsfos.
Lokalmat smaker bedre
Vi ser mange svært positive assosiasjoner til lokale produkter. Det er en tydelig kobling til naturlige råvarer som betyr at det er sunnere. Dette betyr også at det vil smake bedre og vi kan levere et bedre produkt.
Produsentene har kjærlighet til gården og produktene de lager, dette gir stolthet fra bonden og stolthet fra kjøper.
Spiser vi naturlige råvarer og følger sesongen utnytter vi bedre resursene vi har i regionen.
Gode produkter med mer smak og bedre kvalitet
De kjøttproduktene vi har blitt presentert for er det ikke sprøytet vann i og det er ingen tilsetningsstoffer, grønnsakene har vokst i god jord. Dyrene har hatt et godt liv, de har fått god, ren mat og god næring.
Naturlig og sunt betyr at produktene som er laget vil smake bedre. Man får også generelt inntrykk av at det er bedre kvalitet.
Dette er ingredienser vi ønsker å jobbe videre med, slik at vi kan tilby bedre produkter og smaker til våre gjester.
Følgende stolte bedrifter deltok på workshopen
Gårdssysleriet Tjamsland Gård Gårdslivet på Svaland Bondelaget Finsland Skaulam fra Ytterdalen Skåre Gård Øvre Åbål Gård Stauslandstunet Gård Honning fra Røyknes Røyland Gård Enklere Bondeliv Reinhartsen Ogge konfektmakeri Karamell Konditoriet Hunsfos Bryggeri Gladkjøkkenet Fasilitator og prosjektleder: Business Region Kristiansand Day of Week |
“Vi gleder oss til å fornye oss og servere en ny lokal meny på Gladkjøkkenet våren 2023.”
Jorunn Paulsen, Gladkjøkkenet
Alle foto: South Coast Creative, Day of Week 2022.